Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

(10 portioner)2 msk olivolja1 st stor gul lök 2 st vitlöksklyftor4 st broccolistjälkar20 g färsk ingefära1/2 röd chilipeppar1 dl vitt vin1 röd paprika1 purjolök4 st hönsbuljongtärningar 10 dl vispgrädde1 g saffran2­4 msk maizena800 g fiskfilé (lax, gös)200 g scampi, räkor, musslor

Mat & dryck2004-04-15 17:35
Skala och tärna löken. Krossa och finhacka vitlöken. Dela broccolistjälkarna på längden och skär dem i fina skivor. Finhacka ingefära och chilipeppar. Häll oljan i en bredbottnad kastrull och fräs ovanstående grönsaker mjuka på medelhög värme.
Tillsätt vinet och 2 liter vatten, smula i hönsbuljongen, saffran och häll i grädden. Låt soppan koka upp och red av med maizena.
Skär fisken i grova strimlor eller tärningar, dela scampin på längden och lägg ner dem i soppan och låt dem bli klara på eftervärme. Strimla purjo och paprika tunt och vänd ner innan servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!