Fisk serverad med apelsinsås

(4 port)Rivet apelsinskal i paneringen och såsen spetsad med apelsinsaft gör det riktigt gott. Servera med kokt pressad potatis.Ca 600g valfri fiskfilé (tinad om fryst)1 ägg1 tsk salt, 1 krm citronpeppar, rivet skal av en halv apelsin (väl tvättad)0,5 dl idealmjöl, 0,5 dl flagad mandelflytande margarin eller smör till stekningSås: 2,5 dl matlagningsgrädde, 1,5 msk idealmjöl, 1 smulad fiskbuljongtärning, 1,5 dl apelsinjuice

Mat & dryck2001-01-25 00:01
Tina fryst fisk. Vispa upp ägget. Blanda kryddor, apelsinskal, idealmjöl och lätt smulad flagad mandel. Doppa eller pensla fiskfiléerna med ägg och vänd dem sedan i mjölblandningen. Låt ligga en stund så att paneringen får torka en aning. Gör såsen. Vispa ut mjölet i lite av grädden. Koka upp resten av grädden med smulad fiskbuljongtärning och vispa ner redningen. Tillsätt apelsinjuice. Småkoka 3-5 min. Stek fisken gyllenbrun i margarin eller smör 3-5 min per sida. Servera den nystekt med sås, kokt pressad potatis och nätt kokta broccolibuketter. Garnera gärna varje filé med en tunn apelsinskiva och en ruska persilja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!