Fiskbiffar med curryyogurt
Fiskbiffar: 500 g fiskfilé (vilken fångst som helst, utom möjligen mört)2 st ägg1 msk potatismjöl1 kaffesked salt1 msk hackad färsk koriander (eller bladpersilja eller båda)lite lime- eller citronsaftCurryyoghurt:1 st schalottenlök2 msk olivolja1 msk curry1 tsk malen koriander6 dl grekisk yoghurt eller avrunnen naturell yoghurt1 tsk saltlite malen vit/svartpeppar, lite pressad lime
Mal fiskfiléerna i köttkvarnen (finns vanligen som tillsats till matberedare) OBS! Fiskbenen stannar i kvarnen, så färsen blir benfri. Använd inte matberedaren som mixer i tron att benen försvinner!
Blanda allt för hand i en bunke så att det blir väl omrört.
Låt blandningen vila i kylen en halvtimme.
Sätt en stekpanna på spisen (medelvärme) och stek först en minibiff för att prova kryddningen.
Smakar det bra - stek upp allt i lagom färsbiffportioner.
Curryyoghurt:
Fräs löken på svag värme i panna med olivolja.
Vispa i curry och koriander och låt fräsa några minuter.
Ta av spisen, låt svalna och blanda i yoghurten och resterande kryddor samt limejuicen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!