Fiskgryta för två

2 schalottenlökar eller 1 gul lök3 medelstora potatisarolja/flytande margarin1 vitlöksklyfta1 msk färsk hackad timjan eller 1 tsk torkad smulad timjan0,5 tsk stött fänkål, 1 smulat lagerblad1 krm salt400 g blandad färsk eller fryst/tinad fiskfilé t ex torsk och lax (eller välj annan blandning) 2 dl fiskbuljong (vatten + tärning eller fiskfond på flaska)1 dl vitt torrt vinhackad persilja/hackad gräslök

Mat & dryck2002-03-14 00:01
Skala och dela löken i klyftor. Skala potatisen och skär den i klyftor. Hetta upp olja/flytande margarin i en gryta. Fräs lök och potatis ca 5 min utan att det tar färg. Tillsätt pressad vitlök, hackad timjan, fänkål och salt. Häll på buljong och vitt vin. Dela fisken i ganska stora bitar. Lägg ner dem i grytan. Låt sjuda tills den är fast och ogenomskinlig. Vid servering strös hackad persilja och gräslök över. Servera med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!