Fisksoppa
(4-6 port)2 gula lökar0,5 dl olivolja1 l vatten + 2 fiskbuljong- tärningar1 burk krossade tomater1 tsk fänkål1-2 tsk smulad timjan1 lagerblad2 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk salt1 fänkålsstånd4 rårivna potatisar400 g fiskfilé500 g räkor med skalTill servering:Baguette i skivor, 2 dl lättmajonnäs, 0,5-1 kuvert saffran, 2-3 vitlöksklyftor, salt, svartpeppar, hackad persilja.
Låt sjuda en stund.
Tillsätt kryddor, vitlök och salt. (Tänk på att buljongen är salt.) Ansa fänkålen och skär den i korta bitar. Tillsätt till soppan.
Råriv skalad potatis och tillsätt den. Låt nu allt sjuda mjukt ca 10 min.
Skala under tiden räkorna. Rosta brödskivorna i ugnen. Blanda majonnäs med saffran så att den får gul färg och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
Dela fisken i mindre bitar och låt sjuda i soppan. Den ska inte koka! Lägg till sist i räkorna att bli varma.
Bjud soppan med vitlöksmajonnäsen bredd på brödet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!