Fisksoppa

(4-6 port)2 gula lökar0,5 dl olivolja1 l vatten + 2 fiskbuljong- tärningar1 burk krossade tomater1 tsk fänkål1-2 tsk smulad timjan1 lagerblad2 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk salt1 fänkålsstånd4 rårivna potatisar400 g fiskfilé500 g räkor med skalTill servering:Baguette i skivor, 2 dl lättmajonnäs, 0,5-1 kuvert saffran, 2-3 vitlöksklyftor, salt, svartpeppar, hackad persilja.

Mat & dryck1998-11-25 14:04
Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en gryta. Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Häll på tomaterna med sitt spad.
Låt sjuda en stund.
Tillsätt kryddor, vitlök och salt. (Tänk på att buljongen är salt.) Ansa fänkålen och skär den i korta bitar. Tillsätt till soppan.
Råriv skalad potatis och tillsätt den. Låt nu allt sjuda mjukt ca 10 min.
Skala under tiden räkorna. Rosta brödskivorna i ugnen. Blanda majonnäs med saffran så att den får gul färg och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
Dela fisken i mindre bitar och låt sjuda i soppan. Den ska inte koka! Lägg till sist i räkorna att bli varma.
Bjud soppan med vitlöksmajonnäsen bredd på brödet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!