Fläderblomsparfait serverad till melon och jordgubbar

(4-6 port)4 äggulor (av ägg med vikt à ca 63 g)1 dl florsocker2 dl koncentrerad flädersaft5 dl vispgrädde

Mat & dryck2001-06-21 00:01
Vispa äggulor med florsocker till en vit och pösig smet. Rör ner saften. Vispa grädden tjock och vispa ner den i äggsmeten. Häll upp i kallvattensköljd rund form. Täck över och frys minst 5 timmar men allra helst över natt. Temperera parfaiten ca 20 min innan servering. Dela 2 portionsmeloner typ galiamelon i så att säga i midjan och gröp ur kärnorna. Ta med ett kuljärn ut fruktköttet. Lägg i en skål och häll ev över lite sött vitt vin eller en citruslikör. Skär av en liten bottenplatta på melonhalvornas undersida, så att de står stadigare. Varva melonköttet med ca 1 l färska jordgubbar (låt ev fnaset sitta kvar eller skölj och ta bort det) som delas. Fördela i melonhalvorna. Lägg på en kula fläderblomsparfait i varje melonhalva och dekorera ev med rullrån. Eller servera fläderblomsparfaiten med enbart skivade jordgubbar och en mandelkaka till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!