Flarn med räkor och avokado

(6û8 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 2 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost, 3û4 msk vatten.Fyllning: 500 g frysta räkor med skal, (tinade), 2 avokador, saft av 0,5 citron, 2 dl creme fraiche, 1 burk röd stenbitsrom (ca 60 g), 1/4 krm kajennpeppar.Garnering: små citronskivor, dillvippor, små sallatsblad.

Mat & dryck1998-11-26 17:27
Gör degen i matberedare eller hacka snabbt samman den för hand. Vira in i gladpack och låt vila kallt ca en timme.
Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter. Lägg den på bakpappersklädd plåt. Vik in en kant ca 1,5 cm runt om. Gör mönster med en gaffel. Nagga botten. Låt vila kallt ca 15 min.
Grädda sedan i ugn vid 200 grader 15û20 min eller tills den känns torr och fått lagom färg.
Låt kallna.
Skala räkorna.
Dela, kärna ur avokadon. Lyft ur fruktköttet och skär det tvärs över i fina skivor. Lägg dem på en tallrik och pensla med citronsaft.
Blanda samman creme fraiche med rom och drygt hälften av räkorna. Krydda med lite cayennepeppar.
Placera pajskalet på ett uppläggningsfat. Fördela blandningen över.
Garnera med resten av räkorna, avokadon, små citronskivor och gärna dillvippor. Lägg strimlad sallad runt flarnet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!