400 g benfri fläskkotlett eller fläskkarré
16 råa skalade tigerräkor, storlek medium
12 kokta vaktelägg, koktid ca 5 min (eller 4 kokta hönsägg)
1 skivad stor gul lök
1 ½–2 dl fläskbuljong, alt grönsaksbuljong
2 msk sesamfrön
Marinad:
1 finstrimlat citrongräs
4 hackade schalottenlökar
3–4 klyftor hackad vitlök
3 msk vietnamesisk sojasås (eller 1,5 msk japansk sojasås)
2 msk socker
Lite hackad färsk chili och en nypa svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär köttet i 1 ½ cm stora kuber. Lägg dem i en skål tillsammans med de sköljda räkorna. Tigerräkorna kan ersättas med vanliga kokta räkor, men då ska de läggas i allra sist.
2. Blanda ihop marinaden och häll över. Låt stå 10-15 min. Koka riset under tiden.
3. Värm upp en lågkantad kastrull och häll över fläsket och räkorna tillsammans med marinaden och buljongen. Låt koka sakta 5-6 min. Tillsätt äggen och löken och forsätt sjuda sakta i 2 min.
4. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna. Servera med jasminris.