Fläskfilé med avokado

(4 port)2 stora mogna avokador2 msk citronsaft4 dl ljus buljong (vatten + hönsbuljongtärning)2 tsk arrowrotmjöl2 syrliga fasta äpplen2 gula lökar600 g fläskfilé2 krm blandpeppar, saltsmör eller margarin till stekning1 msk osötad senapTill garnering: klippt persilja, några avokadoskivor, flagad sötmandel

Mat & dryck1998-11-24 10:13
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet. Mixa det och rör genast ner citronsaft i moset. Koka upp hönsbuljongen och red av den med arrowrot utrört i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från plattan och rör ner avokadomoset.
Smaka av såsen med salt och peppar. Håll den varm. Skala äpplen och lök. Skär dem i klyftor.
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Dela filén i två
bitar. Den blir saftigare om den får helstekas. Peppra filén. Bryn lite fett i en stekpanna. Bryn filébitarna fint bruna runt om. Salta. Efterstek
under lock tillsammans med lökklyftorna, ca 10 min.
Lägg i äppelklyftorna mot slutet, de ska bli lätt mjuka. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg
över i en serveringsgryta, typ traktörpanna.
Häll över såsen. Rör ner senap och lägg i lök- och äppelklyftor. Garnera med några avokadoskivor, klippt persilja och flagad mandel.
Servera med kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!