Fläskfilé med currymarinerade jordgubbar och krusbärssås
(4 port)600 g fläskfilé10 st jordgubbarkalv- och/eller grönsaks*\>buljongsmör eller BregottMarinad: 1 tsk curry, 1 tsk socker, 2 dl vitt vinSås: 1 msk hackad lök, 1,5 dl krusbär, 1 st kiwi, 3 dl kalv -och/eller grönsaksbuljong, 2 dl grädde, (maizena)
Fläskfil°n tillreds på samma sätt som i tidigare recept.
Fräs 1 msk finhackad lök, skurna krusbär och kiwifrukter i lite smör, (får inte ta färg). Tillsätt buljongen, sjud 10 min. Mixa det hela.
Koka upp igen i kastrullen och tillsätt grädde (ev gräddmjölk).
För en tjockare sås: red av med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
Trevligt att servera till: stavar av potatis och morötter samt purjolökstrimlor som stekts i olivolja och saltats och pepprats.
Alternativ: Nygräddade rårakor (enbart nyriven potatis, salt och peppar, ev riven lök i)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!