700 g fläskfilé
1 nät färska hjärtmusslor
Marinad
2 dl halvtorr sherry eller portvin
2 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver, alt vanligt
1 krm mald kryddnejlika
2 tsk salt samt nymald svartpeppar efter smak
Gryta
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
olivolja
4 stora tomater
1 litet knippe hackad bladpersilja
1/2 kruka hackad koriander
1. Putsa och skär köttet i två centimeter tjocka skivor. Lägg det i en skål. Häll över sherry eller portvin.
2. Skala och krossa vitlöken lätt och tillsätt den tillsammans med paprikapulver, kryddnejlikor, salt och peppar. Marinera köttet i kylen en timme eller mer.
3. Ta musslorna ur
nätet och lägg dem i en balja eller diskho med kallt vatten.
4. Skala och hacka lökarna och vitlöken och bryn det i oljan en panna utan att det tar färg. Lägg över i en stor gryta.
5. Hacka tomaterna och lägg i dem tillsammans med persiljan och låt det sjuda på svag värme i cirka 15 minuter under
lock så att tomaterna saftar sig.
6. Tag upp köttet ur marinaden och spara den. Bryn köttbitarna runtom så de får lite färg.
7. Lägg dem i grytan, häll i marinaden och lägg på locket. Låt det sjuda i cirka
8–10 minuter tills köttet är genomstekt men inte för torrt. Skär ett snitt i en köttbit och se om köttet är genomstekt.
8. Skölj musslorna under rinnande kallt vatten och tillsätt dem. Koka på stark värme under lock tills musselskalen öppnat sig, cirka 2–3 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander. Servera rostad potatis till.