4 portioner
500 g fläskfilé
1,5 – 2 dl grädde
Kinesisk soja
Svartpeppar och lite salt
Basmatiris
Orange paprika
Sallad
Gör så här:
1. Ägna några minuter åt att ansa fläskfilén. Bort med det som distraherar smakupplevelsen!
2. Sätt på basmatiriset. Förpackningen talar om hur.
3. Skär filén i c:a 1½ cm tjocka skivor och stek dem. Inte för länge.
4. När stekningen är klar, på med peppar och lite salt. Stänk på soja efter smak – mer soja, mer smak och sälta.
5. Låt fläskfiléskivorna vara kvar i stekpannan och häll på grädden. Matlagningsgrädde räcker bra. Låt koka i stekpannan några minuter till såsen börjar tjockna.
6. Orange paprika har en friskhet och viss beska, som passar väl till denna rätt. Glöm inte salladen.
Man kan dricka det mesta till rätten. Är det inte fest, går det utmärkt och är läskande med bubbelvatten.