Fläskkött - med inlagd kålrot
500 gram fläskkött (skinkschnitzel går bra)6 salladslökar (både det vita och det gröna)2 tsk ingefära2 små torkade chilifrukter2 dl inlagd kålrot (inlagd sichuang grönsak, går att köpa i butiker med kinesiska livsmedel)2 msk halvtorr sherry1 dl matolja1 tsk sesamoljaMarinad:1 tsk potatismjöl1 krm salt2 tsk halvtorr sherry2 msk vattenSås:1/4 tärning av hönsbuljong eller1/2 msk kycklingfond1/3 tsk potatismjöl utrörd i1 msk vatten
Om du inte får tag på en inlagda kålroten går det att använda strimlad, färsk paprika i stället. Tillsätt då 2 tsk soja (gärna ljus kinesisk soja) till såsen. Paprikan behöver ytterligare en minuts stektid.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!