Fläskkött - med inlagd kålrot

500 gram fläskkött (skinkschnitzel går bra)6 salladslökar (både det vita och det gröna)2 tsk ingefära2 små torkade chilifrukter2 dl inlagd kålrot (inlagd sichuang grönsak, går att köpa i butiker med kinesiska livsmedel)2 msk halvtorr sherry1 dl matolja1 tsk sesamoljaMarinad:1 tsk potatismjöl1 krm salt2 tsk halvtorr sherry2 msk vattenSås:1/4 tärning av hönsbuljong eller1/2 msk kycklingfond1/3 tsk potatismjöl utrörd i1 msk vatten

Mat & dryck2004-01-08 16:20
Finstrimla köttet i tändsticksstora bitar. Tillred marinaden. Tillsätt köttet och rör om väl. Skär salladslöken i tre cm långa bitar och skär ingefäran i tunna skivor. Värm upp olja till medeltemperatur i en panna. Nyp sönder chilifrukten i två delar och lägg i pannan tillsammans med ingefära. Rör om tills en tydlig doft framträder eller tills de börjar ta färg. Se till att inte bränna ingefäran. Lägg i köttet. Rör om i snabb takt medan du separerar delarna från varandra och rör tills köttet blivit vitt. Häll i sherry och lägg i den inlagda kålroten och salladslök. Rör om. Häll i såsen och rör tills den tjocknat något. Rör ner sesamoljan. Lägg upp den färdiga rätten på ett fat och servera.

Om du inte får tag på en inlagda kålroten går det att använda strimlad, färsk paprika i stället. Tillsätt då 2 tsk soja (gärna ljus kinesisk soja) till såsen. Paprikan behöver ytterligare en minuts stektid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!