Förrätt med sparris

(4 port)Cirka 500 g grön sparris (eller fryst)0,75 dl valnöttertunna skivor av västerbottenost eller färsk parmesanDressing: 2 msk balsamvinäger, 1 msk vatten, 1 dl fint tärnad röd paprika, salt, grovmald svartpeppar, 0,5 dl olja (gärna kallpressad rapsolja)

Mat & dryck2001-04-25 11:26
Skölj sparrisen och skär av cirka 0,5 cm av stjälkarnas nedre del. Koka upp cirka 1 l vatten med 2 tsk salt och 1 sockerbit. Sockret framhäver smaken på grön sparris. Koka 5-8 minuter. Eller följ anvisningar på förpackningen till den frysta sparrisen. Ta upp sparrisen med hålslev och låt rinna av. Lägg upp på assietter. Blanda samman dressingen och skeda den över sparrisen. Rosta eventuellt valnötterna. Strö dem över och garnera med tunna ostskivor. Servera räten kall eller varm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!