Försommargrön spenatsoppa med ägghalvor

(4 port)Ca 400 g fryst hackad spenat1 l vatten2û3 höns- eller grönsaksbuljongtärningar eller blanda2 msk vetemjöl1,5 msk margarinsalt, vitpeppar0,5 dl klippt gräslök

Mat & dryck1998-11-30 00:00
Koka upp drygt 9 dl vatten med buljongtärningarna. Lägg i den otinade spenaten och låt tina i buljongen. Rör ut mjölet i resten av vattnet och red av under omrörning.
Låt koka 3û5 min.
Tillsätt fettet och smaka av med salt, peppar och gräslök.
För att behålla den fina gröna färgen ska man undvika att blanda mjölk eller grädde i soppan. Bjud soppan med ovan föreslagna tillbehör eller bara med hårdkokta ägghalvor eller, om man vill ha besväret, med förlorade ägg.
Ett bröd till soppan passar alltid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!