Försommarsallad

(2 port)2 små squash, ca 350 g1 tsk salt, 0,5 tsk sockerDressing: 0,5 msk soja, 1,5 msk olja (oliv), 0,5 msk citronsaft, 0,5 msk vatten.Till garnering: rostad flagad mandel, 25 g hyvlad parmesan i tunna skivor.

Mat & dryck1998-11-27 13:34
Skölj squashen och skär den i tunna skivor. Strö över salt och socker. Ställ svalt ca en timme. Vispa samman soja med olja, citronsaft och vatten.
Häll squashen i en sil och spola med kallt vatten. Låt den rinna av mycket väl.
Lägg upp på två tallrikar. Ringla dressingen över. Strö över mandel och parmesan. Salta och peppra.
Salladen passar att bjuda till grillade kött- och fiskrätter men också som ensamrätt med en skiva rökt skinka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!