Fransk bondsallad med äpple
(4 portioner)2 brödskivor av ljust fiberrikt bröd1 msk olivolja1 riven vitlöksklyfta100 g sköljd och torkad babyspenat1 paket bacon2 mjukkokta ägghalvor2 halverade och skivade äpplen1/2 ask halverade cocktailtomater1/2 skivad rödlök2 msk kallpressad rapsolja, eller olivolja1 tsk balsamvinägerflingsalt och nymalen svartpeppar
Skär brödet i kuber och stek det knaprigt i olivolja och vitlök. Blanda spenaten med olja, vinäger, en nypa flingsalt och några tag med pepparkvarnen.
Dela baconpaketet i två delar och lägg ut hälften av bitarna på dubbelt hushållspapper på ett fat. Lägg dubbelt hushållspapper över och stek mikron i cirka 4-5 minuter. Stek sedan resten på samma sätt. Blanda spenaten med bacon, ägg, äppelskivor, cocktailtomater och rödlök. Toppa med brödkrutongerna och servera genast.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!