Fransk gryta

(4 port)500 g benfritt nötkött av högrev, bog eller fransyska150 g rimmat fläsk1 gul lök1 vitlöksklyfta2 dl torr cider eller vitt vin1 köttbuljongtärning2 msk fransk senap1 dl grädde0,5 tsk smulad dragon1 krm svartpepparpersilja

Mat & dryck1998-11-30 11:18
Skär kött och fläsk i strimlor. Skala gul lök och vitlök. Hacka den gula löken och pressa vitlöken. Fräs fläsk, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt cider och smulad buljongtärning. Låt koka upp. Lägg i köttet. Rör ner senap och grädde.
Tillsätt kryddor och låt grytan sjuda under lock ca 45 min.
Smaka av. Strö över hackad persilja vid serveringen.
Bjud med kokt potatis och lätt kokta rotfrukter t ex strimlade morötter och palsternackor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!