Fransk picknickmat a la George Sand

Mat & dryck1998-11-24 14:44
Så vitt vi vet rörde aldrig författarinnan George Sand i grytorna. Men äta, det tyckte hon om. Även på utflykter i det gröna. En galette passade då bra. Galetten kan naturligtvis också ätas tillsammans med en kötträtt vid dukat
bord.
Använd er av en färdig smördegsplatta. Skär den i rektanglar 6 x 6 cm. Lägg dem på bakpapper.
Till fyllning kokas 8 oskalade potatisar. När de är kokta mosar man dem medan de ännu är varma med gaffel eller potatispress. Blandar i
ett par msk crFme fraiche och blandar sedan i mjukost av typ Cantadou.
Det finns olika smaker - välj efter egen smak. Lägg en klick av moset på hälften av smördegsplattorna, lägg en annan platta på och ''lås'' galetten med hjälp av en liten gaffel som trycks runt kanten. Vispa ett ägg och pensla galetterna med det.
Sätt in i ugn värmd till 200 grader i 30 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!