Fräsch mozzarellapizza

Mat & dryck2012-05-07 10:17

Fyra portioner. Hacka 250 g tomater, en halv lök, en halv paprika och lägg i en kastrull tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk vinäger, 1 tsk socker, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk salt och 0,5 krm peppar. Låt sjuda på svag värme en timme, låt svalna och mixa jämn med stavmixer. Lös upp 1/4 pkt jäst i 2 dl ljummet vatten och häll i 1 msk olivolja. Tillsätt 300 g durumvetemjöl och salt och rör till en mjuk deg. Knåda i ytterligare mjöl tills degen är smidig. Kavlas tunn på smord ugnsplåt, sprid ut tomatsås, 3 hg lufttorkad skinka, 150 g skivad mozzarella och färsk basilika. Grädda gyllenbrun i 225 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!