Fried pork chops

Fried pork chops (4 personer)Tricket med friterad mat är tillräckligt het olja. En kökstermometer kan vara bra. Om temperaturen sjunker sugs oljan in i maten som blir flottig och kladdig. Bra friterad mat är krispig på ytan men fräsch och full av ånga inuti. Du kan köpa en extra fläskkotlett och prova tillagningstiden. Den som har tillgång till corn meal, dvs finkrossad majs, kan med fördel byta ut 1 dl vetemjöl mot corn meal till paneringen. 4 jämntjocka fläskkotletterMarinad:saft av en citron1/2 tsk saltnågra tag med svartpepparkvarnenPanering:2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vitlökspulver1 tsk salt1 msk torkad persilja eller salvia1 msk torkad oregano1 tsk paprikapulver1/2 tsk kajenn några tag med svartpepparkvarnenFör fritering:ett äggett par deciliter vegetabilisk olja (jordnötsolja är bäst, majs- och solrosolja fungerar bra, men inte olivolja)

Mat & dryck2003-11-13 00:00
Marinera fläskkotletterna i en plastpåse i kylen i minst en timme, gärna över natten. Blanda ingredienserna till paneringen i en stor skål. Vispa upp ägget i en skål för sig. Panera en fläskkotlett i taget genom att lyfta upp den i påsen så att marinaden kan droppa av lite, vänd kotletten i paneringen, sedan i ägget och sedan tillbaka i paneringen igen. Hetta upp oljan (2 1/2 cm djup) i en liten kastrull med höga kanter till 190 grader. Den som inte har en termometer kan testa temperaturen genom att släppa ner en brödbit som bör bli brun på 20 sekunder. Fritera en fläskkotlett i taget tills den får fin färg - inte mer än fyra minuter, snarare tre. Vänd i halvtid och var försiktig så att oljan inte skvätter. Låt kotletterna rinna av på papper. Servera med citron, lite hackad persilja och ett moln paprikapulver ovanpå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!