Fried pork chops
Fried pork chops (4 personer)Tricket med friterad mat är tillräckligt het olja. En kökstermometer kan vara bra. Om temperaturen sjunker sugs oljan in i maten som blir flottig och kladdig. Bra friterad mat är krispig på ytan men fräsch och full av ånga inuti. Du kan köpa en extra fläskkotlett och prova tillagningstiden. Den som har tillgång till corn meal, dvs finkrossad majs, kan med fördel byta ut 1 dl vetemjöl mot corn meal till paneringen. 4 jämntjocka fläskkotletterMarinad:saft av en citron1/2 tsk saltnågra tag med svartpepparkvarnenPanering:2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vitlökspulver1 tsk salt1 msk torkad persilja eller salvia1 msk torkad oregano1 tsk paprikapulver1/2 tsk kajenn några tag med svartpepparkvarnenFör fritering:ett äggett par deciliter vegetabilisk olja (jordnötsolja är bäst, majs- och solrosolja fungerar bra, men inte olivolja)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!