Friterade torskfärsbiffar med kapris och citron

Fisk som pankopaneras och friteras får en härligt frasig yta. Här med enklast tänkbara tillbehör, citron, kapris samt en frasig grönsallad. 
Foto: Dan Strandqvist

Fisk som pankopaneras och friteras får en härligt frasig yta. Här med enklast tänkbara tillbehör, citron, kapris samt en frasig grönsallad. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2012-07-04 16:38


För 4 personer
600 g skinn- och benfri torskfilé
2 äggvitor
1 tsk konc. hummerfond
1/2 tsk salt
ytterst lite cayennepeppar
2-3 deciliter pankoströbröd

Att äta till:
4 msk inlagd kapris
2 citroner
ris

Dessutom:
ev. remouladsås
1 liter olja till fritering

Gör så här:
1. Kör torskfilé
några sekunder i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt äggvitor, hummerfond, salt och cayennepeppar. Kör allt några sekunder till.
2. Forma 8 lika stora bollar av färsen med blöta händer. Häll ut pankoströbröd på en tallrik och placera några bollar i taget i ströbrödet. Tryck till så det blir små biffar med 2 cm tjocklek. Vänd och vrid dem varsamt så att de blir panerade runt om.
3. Fritera fiskfärsbiffarna i omgångar i 165-gradig olja cirka 2 minuter per sida. Lägg färdiga biffar på hushållspapper så att onödigt fett kan sugas upp. Servera biffarna med ris, citron och kapris. En god remouladsås passar också till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!