För 4 personer
600 g skinn- och benfri torskfilé
2 äggvitor
1 tsk konc. hummerfond
1/2 tsk salt
ytterst lite cayennepeppar
2-3 deciliter pankoströbröd
Att äta till:
4 msk inlagd kapris
2 citroner
ris
Dessutom:
ev. remouladsås
1 liter olja till fritering
Gör så här:
1. Kör torskfilé några sekunder i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt äggvitor, hummerfond, salt och cayennepeppar. Kör allt några sekunder till.
2. Forma 8 lika stora bollar av färsen med blöta händer. Häll ut pankoströbröd på en tallrik och placera några bollar i taget i ströbrödet. Tryck till så det blir små biffar med 2 cm tjocklek. Vänd och vrid dem varsamt så att de blir panerade runt om.
3. Fritera fiskfärsbiffarna i omgångar i 165-gradig olja cirka 2 minuter per sida. Lägg färdiga biffar på hushållspapper så att onödigt fett kan sugas upp. Servera biffarna med ris, citron och kapris. En god remouladsås passar också till.