3 dl mjölk
1 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
1 tsk fänkål malen
1,5 dl grahamsmjöl eller grovt rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll mjölken och oljan i en rostfri bunke. Värm till 37 grader, fingervarmt.
2. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt salt, sirap, fänkål och det grova mjölet.
3. Rör ner vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen väl och låt jäsa i ca 10 min.
4. Ta upp degen på bakbordet. Vid behov tillsätt vetemjöl. Knåda degen.
5. Platta ut degen i en liten långpanna. Nagga kakan med en gaffel och markera med kniv 2x3 bitar.
6. Låt jäsa 20-30 min.
7. Grädda ca 15 min.
8. Låt kakan svalna på brödgaller. Bryt sedan itu kakorna.