5 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl linfrö
2 dl havregryn
10 dl vetemjöl
1 msk salt
2 msk sirap
0,5 dl olja
Sesamfrön/solroskärnor/vallmofrön
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lös upp jästen i lite av degvätskan.
3. Blanda alla ingredienser i maskin 5 min eller något längre för hand. Degen skall bli fast och släppa något från bunkens kanter.
4. Jäs degen ca 45 minuter eller till drygt dubbel storlek.
5. Stjälp upp degen på mjölat bord och vik ihop den och knåda lätt. Tryck eller dra ut degen till en rektangel och dela den i 24 bitar med kniv. Doppa eventuellt en av de kladdiga kanterna i frön och lägg biten bakplåtspapper på plåt.
6. Jäs ca 30 minuter.
7. Grädda ca 12 min. Låt svalna på galler. Ät på direkten eller frys in.