Fruktbröd

2 bröd

Mat & dryck2013-02-15 11:58

4 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 liter fil eller yoghurt
½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

1. Blanda de torra ingredienserna samt nötter, frön och torkad frukt i en bunke.
2. Tillsätt sirap, filmjölk och bikarbonat. Blanda ordentligt till en fast och kladdig deg.
3. Pensla två 1,5-liters brödformar med rapsolja och ”bröa” med vetemjöl. Fördela degen i de två formarna.
4. Grädda på 175 grader i 1,5 timme. Täck eventuellt bröden med aluminiumfolie efter halva tiden i ugnen, för att ytan inte ska bli för mörk.
5. Tippa ur de färdiga bröden ur sina formar och linda in den i kökshanddukar. Låt dem vila i minst 5 timmar innan du skär i dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!