Fruktdip

(4 port)En efterrätt där var och en får välja sin favoritfrukt (eller varför inte rån) och sedan doppa i choklad- eller kolasås. Chokladsås:1 dl socker, 1 dl kakao, 0,5 krm salt, 1 dl vattenKolasås:2,5 dl mellangrädde, 3 msk socker, 0,5 dl ljus sirap, 1 msk smör ellermargarin

Mat & dryck1998-11-24 14:50
Till chokladsåsen mäts socker, kakao och salt upp i en kastrull. Vispa ner vattnet. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5-10 min.
Till kolasåsen blandas grädde med socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ganska kraftigt tills såsen blir ljusbrun och fått kolasmak, ca 10 min. Lägg i en smörklick.
Såserna kan ev hållas varma i värmetåliga skålar satta över värmeljus. Spetsa sedan frukten skuren i bitar på gaffel och doppa i någon av såserna. Frukten kan förslagsvis vara...
Banan, ananas, päron, carambola, physalis och ev jordgubbar. Beräkna ca 2 frukter per person. En ananas räcker till 4 personer.
Små mandelkakor kan också bjudas till och bitar av mandelmassa. Vispad grädde att klicka upp på assietterna. Eller kanske vaniljglass?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!