Fruktig couscous

(4 port)2 schalottenlökar eller 1 gul lök1 liten squash1 gul paprikaflytande margarin/olja1 msk citronsaft, 0,5 msk flytande honung0,5 tsk malen koriander, 1 krm malen kanel150 g vindruvor gärna röda1 burk ananasskivor (med 4 skivor) (spar lite av ananasspadet)4 dl couscous + 4 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska) Till garnering: rostad flagad mandel

Mat & dryck2002-01-24 00:01
Skala och hacka löken. Skölj squash och paprika. Halvera och kärna ur paprikan. Skär squash och paprika i tärningar. Fräs lök, squash och paprika i flytande margarin/olja några minuter. Krydda med citronsaft, honung, koriander och kanel. Skölj och kärna ur druvorna. Skär ananasskivorna i bitar. Koka upp buljong och rör ner couscousgrynen. Ta från plattan och låt stå med lock på ca 5 min. Blanda ner grönsaker, frukt och lite av ananasspadet i couscousen. Dekorera med rostad flagad mandel. Servera som ensamrätt med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!