Fruktig salsa med ingefära

(4 port)Servera salsan till stekt fisk eller kött.0,5 purjolök, enbart det gröna,eller ca 100 g vårlök1 burk konserverad ananasi skivor, ca 200 g1 bit squash, ca 10 cm1 msk flytande margarin/olja1 dl hönsbuljong(vatten + tärning)0,5 msk äppelcidervinäger0,5 msk ananasspad1 msk färsk riven ingefära1 tsk salt, 0,5 krmcayennepeppar1 tsk potatismjöl+ lite kallt vatten

Mat & dryck2002-04-18 13:18
Snitta skölj purjolöken och skär det gröna i strimlor eller skölj och strimla vårlöken. Häll av spadet från ananasen men spar 0,5 msk. Skär ananasen i bitar. Skölj och skär squashen bitar. Smält lite fett i en stekpanna. Fräs purjolök eller vårlök några minuter. Tillsätt ananas och squash. Låt fräsa en kort stund. Häll på buljong, vinäger och ananasspad. Smaka av med riven ingefära, salt och cayennepeppar. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och rör ner redningen. Låt koka upp. Servera gärna salsan varm till fisk eller kött.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!