Fruktig sommarsallad

(4 port)1/2 huvud isbergssallat, 1 kruksallat, roman eller rucola2 salladslökar2 tomater2 gula paprikor1 burk fetaost i tärningar, ca 150 g200 g färska jordgubbar, 1 liten galia- eller nätmelonDressing: 1 msk äppelcidervinäger, 3 msk olja, 1 krm salt, lite nymald svartpeppar

Mat & dryck1998-11-27 13:08
Blanda samman dressingen. Skölj ev och riv sallaten. Skär salladslöken i skivor.
Skölj tomater och paprika. Skär tomaterna i skivor och strimla urkärnad paprika.
Skiva jordgubbarna och skär melonen i tärningar. Låt fetaosten rinna av. Lägg upp de rivna sallatsbladen på ett fat. Gruppera ingredienserna på salladsbädden.
Droppa över dressingen och bjud ev resten vid sidan om.
Garnera gärna med färska örtkryddor.
Bjud med brytbröd. Salladen passar också fint ihop med kallskuret rökt kött eller en rökt korv som kan vara smaksatt med vitlök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!