Fruktpaj eller bakelser

Mördeg: 4 hg smör3 dl strösocker 9 dl mjöl 1 ägg2 msk vattenFyllning: 6 ägg4 dl grädde2 dl florsocker4 cl likör, t ex Grand Marnier el AmarettoValfri säsongens frukteller bär

Mat & dryck2005-03-24 10:31
Botten: Blanda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Ställ åt sidan.
Fyllning: Vispa ihop ägg och florsocker till en vit smet. Blanda i grädde och likör och rör om. Fyll formen nästan ända upp till kanten och grädda i cirka 190 grader i cirka 20 minuter eller tills smeten stannat. Låt kallna, hit går det bra att göra dagen innan. Dekorera med säsongens frukt eller bär. Gelé på toppen behövs inte för hemmabruk.
Bakelser: Receptet kan användas till bakelser. Gör likadant men använd små formar. Grädda dem i cirka 12 minuter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!