Frusen gräddyoghurt med lakrits och citron

Det här är en enklare variant av glass. Ingen glassmaskin behövs och du behöver inte röra då och då. Men kom ihåg att den bör stå framme i rumstemperatur en bra stund innan servering. Räkna med en halvtimme. Lakritspulver finns i välsorterad butik, hittar du inte det kan du mortla lakritskarameller.

Mat & dryck2012-12-27 09:48

4 portioner

4 dl turkisk yoghurt
3 dl vispgrädde
2-3 tsk lakritspulver (mald lakritsrot, Kung Markatta)
rivet skal från 2 citroner
3 msk finriven vit choklad

Till servering
1 paket fryst mango-hallonblandning (tinat)

1. Vispa grädden och blanda med yoghurt, lakritspulver och citronskal.
2. Klä en medelstor skåls insida med plastfolie. Lägg blandningen i skålen och frys över natten.
3. Ta fram den i rumstemperatur i god tid, minst 30 minuter innan servering.
4. Vänd upp den frysta gräddyoghurten på ett fat, strö över vit choklad och garnera med mango-hallonblandningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!