Fryst kaffetårta

Mat & dryck2000-12-27 10:58
(8-10 bitar)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj noga och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ ev formen på en bit folie och vik upp runt kanten. Riv grovt 300 g mandelmassa i en bunke. Rör ner 1 ägg, 2 ovispade äggvitor och 2 msk siktad kakao. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt den kallna. Häll 4 dl vispgrädde i en bunke och blanda ner 2 msk frystorkat kaffepulver och 1 dl florsocker. Vispa grädden tjock. Vispa ner 2 äggulor.
Täck kakan med grädden. Täck över och ställ i frysen minst tre timmar eller över natten. Vid servering ska tårtan rumstempereras ca 30 min. Blanda frukt t ex blå druvor, kiwi, clementiner, kumquat. Skala den frukt som ska skalas och dela i bitar. Droppa ev över lite citruslikör och servera frukten till kaffetårtan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!