Något köpt:
200 gr av bagarens bästa maränger
1 liter av godaste vaniljglassen
5-6 msk lemoncurd (nästan hela burken)
Något lagat:
2 dl vispgrädde
3 msk mascarpone
riven zest från en citron
några nävar flagad och rostad mandel
några nypor flingsalt
Gör så här:
1. Vispa grädde och blanda i mascarpone och så mycket citronzest du vill ha. Värm lemoncurd försiktigt i kastrull på spisen, så den smälter lite. Varva gräddblandning glass, krossade maränger och ringlad lemoncurd i en form med avtagbara kanter. Bred ut tunna lager med grädden, så blir det bra balans till den mer lättsmälta glassen. Tryck till lite mellan varje lager. Avsluta med ett tunt lager grädde överst, så du får en jämn och fin yta.
2. Låt blandningen stå en stund så den smälter ihop lite. Ställ in formen i frysen några timmar med plastfolie över, tills allt har frusit ihop. Ta ut och lossa försiktigt kanterna. Lägg upp på fat, garnera med mandelflarn och strö över flingsalt. Låt semifreddon smälta en aning innan du serverar den.