Fyllda pannkakor till utflykten

Mat & dryck1998-11-26 00:00
Blanda 2,5 dl vetemjöl med 0,5 tsk salt i en bunke. Tillsätt 3 dl standardmjölk och vispa till en jämn smet. Häll i ytterligare 3 dl mjölk. Vispa sedan ner 3 ägg och 3 msk smält margarin. Grädda tunna pannkakor. Blir ca 12 st.
Fyll med något av följande. Varje fyllning räcker till ca 6 pannkakor.
Köttfärsfyllning:
Bryn 200 g nötfärs smulig i lite fett i en stekpanna. Tillsätt 1 smulad köttbuljongtärning. Skala och hacka 1 gul lök.
Låt den fräsa tillsammans med 200 g färska skivade champinjoner. Tillsätt 3 msk tomatpuré. Tag stekpannan från värmen och rör ned 2 dl lätt crFme fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
Kesella och rökt kött:
Blanda samman 250 g kesella mager med 0,5 dl gräddfil, 100 g strimlad rökt skinka, 2-3 tsk riven pepparrot och 2-3 msk klippt gräslök.
Fruktig fyllning:
Låt 1 burk fruktcocktail ca 400 g rinna av ordentligt. Blanda frukten med 250 g kesella gourmet, 3/4 dl florsocker och 0,5-1 msk vaniljsocker.
Fördela vald fyllning på ca 6 pannkakor och vik ihop till paket. Lägg ner dem i en form med lock. Bjud till salta fyllningarna grönsaker skurna i bitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!