Fyllda saffransbullar
(ca 50 st) Saffranet har en tendens att göra brödet torrt. För mycket fett gör att degen blir tung och får svårt att jäsa bra. En bra avvägd mängd fett ochmed den magra kesellan gör att brödet blir saftigt. 50 g jäst 100 g margarin 5 dl mjölk 2 kuvert saffran, 1 g (hittade saffranskuvert som innehåller 1 g) 1,5 dl vit baksirap (eller 1,5 dl socker) 250 g kesella mager 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver ca 17 dl vetemjöl Fyllning: 500 g mandelmassa, ca 1 dl mjölk, 1,5 dl russin.
Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt sirap (socker), kesella,
salt, bakpulver och mjöl till en smidig deg. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Täck över och jäs ca 40 min.
Riv mandelmassan till fyllningen och rör ner mjölk till en bredbar konsistens. Blanda ner russinen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i tre delar. Kavla ut varje bit till en tunn rektangel.
Fördela fyllningen och bred ut. Vik nu degen dubbel och skär den i lagom breda remsor (skär ett snitt men inte helt igenom och skär sedan
ett, men igenom) vrid remsorna till snurror. Eller rulla samman degen som till rulltårta. Skär i bitar.
Klipp tre jack i ytterkanten på varje
bulle. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper (skönt att slippa diska plåtarna). Jäs dem övertäckta ca 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6û7 min. Låt svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!