Fyllda utflyktsbröd

(ca 32 st)50 g jäst75 g smör eller margarin2,5 dl mjölk + 2,5 dl vatten1 tsk salt1 msk flytande honungca 13 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-24 15:51
Smula jästen i degbunken. Smält fettet i en kastrull och häll på mjölk och vatten. Ljumma till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, honung och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den
eventuellt med mer mjöl.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder.
Dela varje längd i 16 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på bakpappersklädda plåtar. Platta till bröden lätt.
Jäs dem övertäckta ca 30 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö.
Grädda i ugn vid 250 grader ca 10 min.
Låt dem svalna under bakduk.

Förslag till fyllningar:
Kesosallad:

Blanda samman 250 g keso med 1 tsk salladskrydda, 1 dl hackad persilja, 1 dl finstrimlad purjolök, 6-7 skivade rädisor och 1 dl finstrimlad stjälkselleri eller 1 burk vattenkrasse.
Italiensk sallad:
Blanda 3 dl gräddfil med 1 tsk italiensk salladskrydda, 2 hg rökt korv i tärningar, 1 dl hackad ättiksgurka, 1 dl gröna ärter och 1 syrligt äpple i tärningar.
Äggsallad:
Blanda 2 dl gräddfil med 3 msk lättmajonnäs, 3 hårdkokta och hackade ägg, 0,5 dl finklippt dill, salt och peppar.
Mest praktiskt är att ta med sig bröden ofyllda. Låt sedan var och en fylla sina bröd med önskad fyllning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!