200 g räkor
200 g kräftstjärtar
1 paket färsk pasta (cirka 250 g)
2 tomater
1 purjolök
8 medelstora champinjoner
3 msk olja
1 tsk vetemjöl
4 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
3/4 dl vitt vin
1 tsk pressad citron
Tabasco och cayennepeppar efter behag
1 knippe sparris
Vitlök
Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär köttet i bitar. Strimla purjolöken fint på längden och skär i 3 cm längder. Skiva champinjonerna fint. Häll oljan i en het stek- eller wokgryta och fräs purjolök och champinjoner i några minuter. Pudra över vetemjöl och tillsätt grädde, tomatpuré, vitt vin och citron. Krydda med salt, peppar, tabasco och cayennepeppar. Ge såsen ett uppkok och blanda ner räkor, kräftstjärtar och tomater. Låt puttra i cirka 15 minuter. Stek sparris i smör med pressad vitlök. Skvätt över lite citron. Koka pastan i cirka 2–3 minuter.