Gäddfärs med persiljesås
Gäddfärs:600 g gäddfilé (eller gös, brax eller id)2 st ägg5 dl vispgrädde1 rågad tsk salt1 kryddmått cayennePersiljesås:1 st lagerblad2-3 st schalottenlökar1 nypa torkad timjan2 dl vitt vin4 dl vispgrädde4 dl standardmjölk2 st fiskbuljongtärningar1 näve repad bladpersiljalite peppar och maisena samt lite lime- eller citronjuice
Mal fiskfiléerna.
Mixa ihop samtliga ingredienser (som ska vara kylskåpskalla) i matberedare.
Slå vatten halvvägs i en ugnsform (stor nog att rymma den terrin/bakform som du använder till färsen).
Smöra in färsformen ordentligt - häll i färsen och jämna till.
Sätt ugnen på 100-110ºc och grädda i vattenbadet i ungefär en timme.
Låt svalna en stund - skaka loss färsen och häll upp på serveringsfat.
Persiljesås:
Hacka löken och fräs den i lite smör.
Tillsätt vin, timjan, lagerblad, gräddmjölk och fiskbuljong.
Låt koka upp och sjud i 10 minuter.
Fiska upp lagerbladet och mixa sås och persilja slät.
Sila över i ny kastrull, koka upp och red med maisena i omgångar tills konsistensen känns rätt.
Smaka av med peppar och lime- eller citronjuice.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!