Getostterrin
(10-12 skivor, lite beroende på hur tjocka de skäres)4 ägg (normalstora)2 dl matlagningsyoghurt2 dl kesella0,5 msk potatismjöl1 tsk krossad rosépeppar1 tsk smulad torkad timjan1 msk flytande honung300 g fransk getost (chFvre)
Skrapa ev bort lite av skalet runt osten och mosa/riv den. Enklast mosas den med gaffel i en skål. Blanda ner osten i äggblandningen. Rör om. Häll ostsmeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Den pyser upp i ugnen men när den svalnar sjunker den. Så ta inte större form än angiven storlek. Låt terrinen kallna helt eller bli ljum. Skär terrinen i ca 2 cm tjocka skivor.
Riv sallatsblad av t ex ruccola och roman. Lägg upp på assietter. Dressa med olja blandad med balsamvinäger av äpple (eller äppelcidervinäger). Lägg på getostterrinskivorna. Lägg därtill saftiga päronskivor som penslas med lite citron för att inte mörkna. Eller halvera färska fikon. Garnera med en kvist färsk timjan och om så önskas rostade hassel- eller valnötter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!