Glasmästarsill

2 hela stora salta sillar ca 600 g 1¡2 rödlökar 1 liten bit morot, 1 bit pepparrot 15 vitpepparkorn, 10 kryddpepparkorn 4 lagerblad, 2 tsk hela gula senapsfrön Lag: 1 dl ättikssprit, 1,5 dl vatten, 1,5 dl socker

Mat & dryck1999-01-20 11:02
Ta ur sillen, skinn och ryggben ska vara kvar. Lägg sillen i rikligt med vatten ca 1 dygn. Skölj sillen och låt rinna av. Skär den i 2¡3 cm breda bitar. Blanda ingredienserna till lagen.
Koka upp och låt lagen kallna.
Skala och skär rödlök, morot och pepparrot i skivor. Varva sill med lök, morot, pepparrot, vit- och kryddpepparkorn, lagerblad och senapsfrön i en burk med lock.
Häll över lagen. Låt sillen stå kallt 2¡3 dygn innan servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!