Gongbaokyckling
500 gram kycklingfilé (cirka 2 filéer)4 klyftor vitlök i tunna skivor2 teskedar ingefära i tunna skivor10 salladslökar(endast de vita delarna) eller tvåsmå purjolökar.4 små torkade chilifrukter av medelstyrka eller mer2/3 tsk sichuanpeppar (finns i butiker med kinesiska livsmedel men går att hoppa över)100 gram jordnötter2 msk halvtorr sherry1 dl matolja med neutral smak att steka i t ex solrosolja.Marinad:1 tsk potatismjöl1 krm salt2 tsk halvtorr sherry2 msk vattenSås:4 tsk strösocker4 tsk chinkiangvinäger (svart kinesisk vinäger, finns i de flesta butiker som säljer asiatiska livsmedel)2 tsk ljus kinesisk soja2 tsk mörk soja (mushroom soy)1/2 tärning av hönsbuljong eller1 msk kycklingfond2/3 tsk potatismjöl utrörd i2 msk vatten
Gör såsen. Hetta upp olja i en panna till medelvärme. Dela chilifrukterna på hälften och fräs tills de blir rödbruna. Lägg i sichuanpeppar och rör om. Lägg i kycklingen. Rör oavbrutet och se till att kycklingdelarna separeras ordentligt från varandra. Rör om tills bitarna är genomstekta och vita i färgen. Häll i sherry, vitlök, ingefära och salladslök. Blanda väl. Rör om såsen en extra gång och tillsätt den. Rör tills såsen tjocknat något. Häll i jordnötterna och rör om. Lägg upp rätten på ett fat och servera med ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!