Bookmaker toast är en enkel och mycket snabblagad rätt med hög lyxfaktor. Se till att låta biffen vila innan den skärs upp.
Bookmaker toast med senapskräm, pepparrot och chips
(4 portioner, 40 minuter)
Ingredienser:
600 g biff skuren i skivor, 2 dl majonnäs (gärna Hellman's), 2 msk sötstark senap, 2 tsk dijonsenap, 4 skivor surdegsbröd, 200 g körsbärstomater, 1 bit pepparrot, 1 knippe gräslök, 4 äggulor, 200 g rotfruktschips/lättsaltade chips, 100 g sallad, 2 avokado, salt och peppar, olja och smör till stekning.
Gör så här:
1 Ta fram köttet och låt bli rumstempererat. Dela tomaterna på hälften.
2 Blanda samman majonnäs, senap och dijonsenap. Smaka av med salt.
3 Salta och peppra köttet på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja till hög temperatur. Stek köttet på ena sidan tills det fått fin färg. Vänd, tillsätt en klick smör och stek ytterligare några minuter. Lägg på en skärbräda och låt vila.
4 Torka ur stekpannan, tillsätt en ny klick smör och stek sedan surdegsbrödsskivorna på båda sidor. Låt tomaterna steka med på slutet så de blir varma.
5 Skala och riv pepparroten fint. Finhacka gräslöken.
6 Bred senapsmajonnäsen på varje brödskiva. Skär köttet i sneda skivor. Arrangera sallad, tomat, kött och pepparrot på varje brödskiva. Toppa med en äggula. Servera tillsammans med extra senapsmajonnäs, avokadohalva och chips.