Gourmetköttsås till spagetti
0,5 kg oxkött, tag grytbitar och kör dem i mixer2 hg stark pepparsalami, körs också i mixerolja3-4 vitlöksklyftor1 stor hackad gul lök5 msk tomatpuré1,5 dl rött vin2 lagerblad, 2 tsk oregano, 2 tsk basilika, salt, peppar1 burk krossade tomater, 2 bul jongtärningar, 1 dl vatten
Skala vitlöksklyftorna och strimla dem fint.
Hetta upp oljan och fräs vitlöken tills den är ljusbrun. Tag upp den och släng den.
Häll i mer olja om det behövs och fräs löken tillsammans med det malda köttet och salamin. Det ska fräsa tills köttet inte längre är rött.
Rör om med träsked. Rör ut tomatpurén med rödvinet och häll i grytan.
Krydda.
Häll i de krossade tomaterna och buljongtärningarna. Sätt lock på grytan och låt det småputtra 1 timme. Späd med vin eller vatten beroende på hur tjock ni vill ha såsen.
Smaka av.
Såsen skall ha ganska hög smak.
Servera spagetti till och rikligt med nyriven parmesanost.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!