Gräddfilspannkakor med fyllning
(ca 10 st)3 ägg2 dl standardmjölk, 1 dl vetemjöl0,5 tsk salt1,5 dl gräddfil2 msk flytande margarinFyllning:0,5 purjolök2-3 äpplen med syrlig smak150 g rökt skinka (eller om det finns en bit julskinka kvar)1,5 dl kesella1,5 dl gräddfil1-2 tsk osötad senapörtsaltpeppar
Snitta, skölj och strimla purjolöken till fyllningen. Skölj, halvera, kärna ur och skär äpplen och skinka i fina tärningar. Blanda lök, äpple och skinka med kesella, gräddfil och senap. Smaka av med örtsalt och peppar.
Lägg lite av fyllningen på pannkakorna. Rulla samman eller vik pannkakan om fyllningen till ett paket. Blanda rivna sallatsblad med tärnad paprika och lägg pannkakorna på salladsbädden.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!