Grahamsbröd i form
(1 limpa)6 dl grahamsmjöl3,5 dl vetemjöl1 tsk salt1,5 tsk bikarbonat (0,5 tsk bikarbonat = 1 tsk bakpulver)4,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt0,5 dl ljus brödsirap
Smörj en avlång bakform rymd cirka 1,5 l. Blanda de båda mjölsorterna i en bunke med salt och bikarbonat. Rör ner filmjölk eller yoghurt samt sirap. Blanda om. Lägg degen i formen och jämna till ytan lite. Sätt nu in formen på nedersta falsen i kall ugn och sätt den på 125 grader. Grädda cirka 1 timme. Ta brödet ur formen och låt undersidan få lite färg. Låt svalna under bakduk. Ät det samma dag. Som smakstillsats kan man blanda ner russin eller torkad frukt (i bitar) cirka 1-1,5 dl.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!