Grahamsbröd i form

(1 limpa)6 dl grahamsmjöl3,5 dl vetemjöl1 tsk salt1,5 tsk bikarbonat (0,5 tsk bikarbonat = 1 tsk bakpulver)4,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt0,5 dl ljus brödsirap

Mat & dryck2001-03-15 00:01
Rör bara ihop ingredienserna till limpan. Jäsmedel är bikarbonat som är kraftigare än bakpulver. Brödet får en kort konsistens och bör därför ätas samma dag. Brödet ska sättas in i kall ugn.
Smörj en avlång bakform rymd cirka 1,5 l. Blanda de båda mjölsorterna i en bunke med salt och bikarbonat. Rör ner filmjölk eller yoghurt samt sirap. Blanda om. Lägg degen i formen och jämna till ytan lite. Sätt nu in formen på nedersta falsen i kall ugn och sätt den på 125 grader. Grädda cirka 1 timme. Ta brödet ur formen och låt undersidan få lite färg. Låt svalna under bakduk. Ät det samma dag. Som smakstillsats kan man blanda ner russin eller torkad frukt (i bitar) cirka 1-1,5 dl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!