Grahamsbröd
(20 bullar eller 2 limpor)50 g margarin5 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt2 msk vit sirap eller honung8 dl grahamsmjölca 6 dl vetemjöl
Tillsätt sirap eller honung, grahamsmjöl och vetemjöl till en smidig deg.
Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
Ta upp på bakbordet och knåda den. Dela degen i två delar, sedan varje del i tio bitar och rulla till bullar. Eller forma varje del till en limpa. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller lägg limporna i väl smorda, avlånga formar, rymd ca 1 l.
Jäs i båda fallen under bakduk ca 30 min.
Grädda bullarna i ugn vid 225 grader ca 10 min och limporna i ugn vid 200 grader ca
30 min.
Låt bröden svalna under bakduk.
Kaffe eller te är ett måste för en del, gärna med lite het lättmjölk som neutraliserar syrorna som finns i kaffe och te.
Glöm inte den färska frukten!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!