Gränbyskolans morotskaka

Cirka 16 bitar2 ägg2 dl strösocker3 dl finrivna morötter100 g smält smör eller margarin2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerKanel att strö över kakanGlasyr: 1 dl kesella och 0,5-1 tsk vaniljsocker

Mat & dryck2009-09-24 10:46
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smöret och morötterna i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en liten smord långpanna. Strö över lite kanel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Rör samman glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat. Skär den i bitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!