Grapefruktkyckling

(2 port)Grapefruktens friskt syrliga smak får sätta sin prägel på kycklingfilén. Använd blond- eller blodgrapefrukt.2 kycklingfiléer ca 125 g1 vitlöksklyftasalt, nymald svartpeppar/ krossad rosépepparTill pensling: 1-2 msk olja, 1 msk flytande honung, 0,5 msk soja.Fyllning: en halv grapefrukt.

Mat & dryck2001-01-25 00:01
Skär 3-4 snitt i kycklingfiléerna. Gnid in dem med den delade vitlöksklyftan och salta och peppra. Blanda samman olja med honung och soja. Lägg filéerna i lätt smord ugnssäker form. Pensla dem med oljeblandningen. Stek i ugn vid 200 grader ca 10 min.
Skala grapefrukten och ta bort allt det vita. Skär den i klyftor. Ta ut formen och lägg grapefruktklyftorna i skårorna. Pensla ytterligare med oljeblandningen. Stek i ca 10 min. Ta upp och håll filéerna varm. Vispa ur formen med 1 dl hönsbuljong och sila ner den i en kastrull. Koka ihop den något. Servera kycklingen med kokt pasta, skysås och en blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!