Gratäng med kokt potatis

(3-4 port)Använd överbliven kokt potatis till en gratäng. Blir färdig på cirka 20 minuter.6-8 kokta potatisar1 liten purjolök1 röd paprika2 dl gräddfil2,5 dl keso med neutral smaksalt, nymald svartpeppar1 dl riven smakstark ost

Mat & dryck2003-01-18 00:01
Skala och tärna potatisen. Snitta och skölj purjolöken. Skär den i strimlor. Skölj, halvera och kärna ur paprikan och strimla den. Blanda gräddfil med keso och vänd ner potatis, purjolök och paprika. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i lätt smord ugnssäker form. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader cirka 20 minuter. Passar till kött- och färsrätter.

Också en potatisgratäng: Skala 8-10 potatisar. Skär dem i stora klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ånga av dem. Lägg potatisklyftorna i smord ugnssäker form. Skala och hacka fint 1 liten gul lök. Blanda den med 1 dl hackad färsk koriander (eller persilja), rivet skal av 1 väl tvättad apelsin + saft av halva apelsinen, 2 krm grovkrossad rosépeppar och salt. Fördela detta över potatisen. Droppa över 0,5 dl olivolja (olja). Grädda mitt i ugnen vid 225 grader cirka 20 minuter. Gott att servera till varmrökt fisk. (4 port)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!