Gratäng med svamp och pasta

(4 port)400 g färsk blandsvamp eller bara en sort200 g spaghetti, gärna den sort som är extra tunnsmör eller margarin2 gula lökar1 burk creme fraiche med franska örter400 g kokt skinka3 dl riven mild ostsalt, svartpeppar, hackad persilja

Mat & dryck2000-08-16 10:40
Rensa svampen och skär den i fina bitar. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av. Fräs svamp och lök i smör eller margarin på svag värme tills det mjuknat. Tillsätt creme fraiche och krydda ev mer. Blanda spaghettin med lite smör eller margarin.
Smörj en ugnsfast form och bottna med spaghettin. Häll på lök- och svampröran. Skär skinkan i fina tärningar och lägg dem över och till sist riven ost.
Grädda i ugn vid knappt 225 grader tills osten smält och fått fin färg. Strö över persilja vid serveringen. Ät med en blandsallad till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!